Kompanija iz Novog Pazara duguje četiri miliona eura za porez

0
231
Foto: Pixabay

Kompanija “Proizvod NG” iz Novog Pazara sa dugom od 475,4 miliona dinara, odnosno nešto više od četiri miliona eura, šesti je najveći poreski dužnik u Srbiji, saopćila je danas Poreska uprava.

Ovo društvo sa ograničenom odgovornošću osnovano je 2001. godine, a bavi se trgovinom na veliko čvrstim, tečnim i gasovitim gorivima. U vlasništvu je Marijane Galjak, a kao zakonski zastupnik naveden je Nikola Galjak, piše portal radija Sto plus.

Među najvećim poreskim dužnicima u Srbiji nalaze se i PIK “Pešter” iz Sjenice (300 miliona dinara), “Alema trans” iz Novog Pazara (100 miliona), mljekara PIK “Pešter” (61 milion), Savremena konfekcija “Raška” (33 miliona) i “Enis DOO” sa 23 miliona dinara poreskih obaveza.

Novopazarac Berat Vejselović, vlasnik mesarsko trgovinsko prevozničke radnje “Bero”, sa dugom od preko 86 miliona dinara šesti je najveći poreski dužnik među preduzetnicima.

Na toj listi Poreske uprave nalazi se još 46 preduzetnika iz Novog Pazara čiji se dugovi kreću od pet do 49 miliona dinara.

Izvor: Radiostoplus.com