Ljajić: Ideja o vaučerima se ne realizuje kako smo očekivali

0
134
Foto: Ilustracija/Tanjug

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić rekao je da je smanjeno interesovanje građana za vaučere za ljetovanje u Srbiji.

Ljajić je rekao da je u uslovima epidemije koronavirusa jedna od ideja, čiji je cilj da se spasi domaći turizam, bila podjela dodatnih 400.000 vaučera za ljetovanje u Srbiji, pošto je 160.000 vaučera podijeljeno tokom februara.

“Ideja od 400.000 vaučera se realizuje, ali ne na način na koji smo očekivali. Korona je uticala na dinamiku korištenja ovih vaučera i do danas su podijeljene negde do 102.000 vaučera”, rekao je Ljajić za televiziju “Prva”.

On je podsjetio da su se ranije dominantno za vaučere javljali penzioneri, ali ih je epidemiološka situacija sada demotivisala. Prema njegovim riječima, sada se za vaučere javljaju zaposleni sa primanjima nižim od 70.000 dinara.

Ministar je rekao da svi koji žele da iskoriste vaučere mogu da se prijave do 20. novembra.

On je istakao i da građani Srbije, uprkos koronavirusu i apelima da je bezbjednije da ostanu u zemlji, imaju pravo slobodnog izbora da odmor provedu na moru.

Ljajić je napomenuo i da se šteta od izostanka stranih turista teško može nadomestiti domaćim turistima, te da se čini sve kako bi bila što manja. On je dodao i da se razmatra poseban paket pomoći koji bi se odnosio samo na turističku privredu.

Izvor: N1