Na Ibarskoj moguća naplata putarine kako bi se teretnjaci “otjerali” na autoput

0
103
Screenshot

Iz “Puteva Srbije“ smatraju da bi se naplatom putarine kamionima teškim preko 12 tona na magistralnim putevima, obezbjedio dodatni novac za održavanje tih puteva, koje najviše i uništavaju teška teretna vozila. Ibarska magistrala je prva o kojoj država razmišlja. Plan naplate putarine pravdaju time da za to postoji preporuka Svjetske banke, prvenstveno kako bi se povećala bezbjednost u saobraćaju.

“Putevi Srbije“ već nekoliko godina najavljuju mogućnost uvođenja putarina na putevima nižih kategorija za teretna vozila koja ih trenutno besplatno koriste. Sada se stiglo i do studije opravdanosti. Cilj studije je, kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, da pokaže isplativost uvođenja naplate putarine na ovim saobraćajnicama, za komercijalna vozila težine preko 12 tona. Očekuje se da dokument da odgovore na pitanja o opravdanosti izrade takve studije i koji sistem za naplatu putarine bi bio optimalan.

“U sklopu tog projekta bismo putem video-nadzora pratili teške kamione, naplaćivali im putarinu i usmeravali ih sa magistralnih puteva, kao što je recimo Ibarska magistrala“, izjavio je Zoran Drobnjak, direktor “Puteva Srbije“.

Nenad Tokalić iz Udruženja za transport, smatra da bi to bilo nerazumno i da nije dobar potez. Kako objašnjava, u svakoj zemlji u svijetu postoje alternativni pravci i niko nikoga ne može da natjera da koristi neki autoput. To su, kaže, pojedinačne odluke, čak i ako bira nebezbjedan pravac i da troši više goriva.

“Mi se ne slažemo s tim. Sve zemlje u okruženju nemaju naplatu magistralnih puteva. I onako imamo velike troškove, jer nam je autoput najskuplji u regionu. Taj problem bi mogao da se riješi uvođenjem vinjeta na auto-putevima. Onda prevoznici ne bi slali svoje kamione da voze magistralnim putevima“, kaže Tokalić.

Iz “Puteva Srbije“ ističu da, uprkos saobraćaju na autoputu “Miloš Veliki“, na Ibarskoj magistrali ima vozila i da ona nije baš tako rasterećena. Prema njihovom mišljenju, cilj je da se teretnjaci usmjere na auto-puteve.

Izvor: N1