SLIJEDE VELIKA ULAGANJA: Zlatar i Uvac ove godine mnogima zamijenili more

0
344
Foto: Nedžad Smailagić/sandzacke.rs

Uslijed pandemije korona virusa planine postaju sve zanimljivije turistima iz Srbije, a Zlatar i jezero Uvac su ovog ljeta mnogima zamijenili more.

Upravo zbog sve veće zainteresovanosti posjetilaca za ovaj dio Srbije, slijede velika ulaganja u turističku infrastrukturu ovog kraja, piše agencija Rina.

“Radićemo na unapređenju cjelokupne turističke ponude opštine Nova Varoš, a akcenat će biti stavljen na oživljavanje tradicionlanih manifestacija, koje mogu imati veliki turistički potencijal, ali i na realizaciju novih projekata koji će na Zlatar privući goste različitih interesovanja”, rekao je Branko Pucarević, direktor TO Zlatar.

Veliki turistički potencijal ove regije prepoznalo je i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, pa je u junu ove godine potpisan ugovor u vrijednosti 6 miliona dinara, za izgradnju novih pješačkih staza i unapređenje postojećih.

“Ideja nam je da izletište Šopot konačno sredimo, da bi Novu Varoš povezali za turističkom zonom Zlatara, kao i unaprijediti infrastrukturu na već postojećoj stazi Batrovac. Biće odrađena i njihova signalizacija, ali i postavljeni novi bilbordi sa motivima Zlatara”, rekao je Pucarević.

Na ovoj planini se sve više lokalnog stanovništva odlučuje za bavljenje seoskim turizmom, pa je jedan od prioriteta Turističke organizacije ažuriranje baze podataka i bolja promocija privatnih smještajnih kapaciteta.

“Preko aplikacije e-turista biće moguće precizno upravljati podacima i kapacitetima, kao i evidentirati broj noćenja i posjete tokom cijele godine. Svi posjetioci koji se odluče za Zlatar mogu da koriste i vaučere Ministarstva turizma”, naglašava Pucarević.

Izvor: RINA/Blic.rs