Za 100 eura se do sada prijavilo 2.470.000 građana

0
352

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se do sada za 100 evra prijavilo 2.470.000 punoletnih građana. Vučić je kazao da je to, uz 1,9 miliona penzionera koji tu pomoć dobijaju direktno, skoro četiri i po miliona građana. Istakao je da se taj broj građana prijavio onlajn, a da telefoni za kol centar još nisu počeli sa radom.

Za jednokratnu pomoć države od 100 eura u toku jučerašnjeg dana putem portala idp.trezor.gov.rs prijavilo se 2.350.000 građana, izjavio je jutros ministar finansija Siniša Mali.

“Mislim da je to najbolja potvrda da smo pogodili suštinu merama koje smo doneli. To je odgovor i za kritičare koji su rekli da ova pomoć nije potrebna. Očigledno da ovoliko veliki broj ljudi koji se prijavio opravdava ovu pomoć”, rekao je Mali za RTS.

On je podsjetio da je sto eura samo deo pomoći, podsetivši da je država prošle nedelje uplatila minimalnu zaradu, da će te uplate biti i u junu i julu, te da je ukupno iz budžeta izdvojeno 5,1 milijarda eura za pomoć privredi zbog krize izazvane korona virusom.

“Siguran sam da će građani iskoristiti pomoć od 100 eura da pokupuju, nabave stvari koje su im neophodne, a država pokazuje koliko je jaka i snažna. Ovo je i deljenje optimizma, jer pokušavate da kažete građanima da smo jaki i stabilni i da želimo da krenemo dalje i razvijamo ekonomiju na najbolji način”, rekao je Mali.

On je podsjetio da sutra počinje isplata za penzionere i da će na račune milion penzionera biti uplaćeno 100 evra, koje će moći da podignu u subotu.

Sutra će početi da radi i kol centar na kojem će građani također moći da se prijavljuju za sto eura.

Izvor: Tanjug