Akcija policije protiv organizovanog prosjačenja u Novom Pazaru, četvero osuđeno zatvorom

0
367
Foto: Facebook

Nakon što su građani na društvenim mrežama ukazali na sve češću pojavu organizovanog prosjačenja, danas su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, u nekoliko odvojenih akcija, uhapsili više osoba, a sudija Prekršajnog suda u Novom Pazaru kaznom zatvora kaznio četiri lica.

Kako prenose pojedini lokalni portali, policija je identifikovala i lišila slobode i osobe koje se pojavljuju na ranije objavljenim video simcima gdje se vidi kako vode djecu da prose i od njih prikupljaju novac.

Ova djeca prose za njega u Novom Pazaru. Njihov broj je mnogo veći od prikazanog na snimku. U više navrata u toku dana on ih obiđe i pokupi sav novac. Organizovani kriminal.

Posted by Stari Dedo on Thursday, June 6, 2019

U današnjoj akciji novopazarske policije privedeno je oko 25 osoba zbog organizovanog prosjačenja na ulicama našeg grada.Prema nezvaničnim informacijama gotovo svi privedeni su iz gradova: Subotica, Pančevo, Beograd, Raška, Sjenica, Čačak, Kragujevac, Kos. Mitrovica.Privedene žene (jedna od njih je bila i organizator) davale su izjave da su na prosjačenje bile primoravane, te da su nosile mahrame kako bi lakše dolazile do novca. Također su u prosjačenju koristili i druga imena, predstavljajući se kao Muslimani. Većina privedenih je već u toku dana procesuirana a akcija se nastavlja i u narednom periodu. Pretpostavlja se da u svakodnevnom organizovanom prosjačenju u Novom Pazaru učestvuje oko 300 lica, među kojima je gotovo polovina maloljetnika.Čekamo i zvanično saopštenje MUP-a.

Posted by Stari Dedo on Friday, June 7, 2019