Babić: Nije dobro pravljenje jednonacionalne vlasti, blaga prednost SDP-u u formiranju buduće većine

0
327
Foto: ppmedai/A.Rovčanin

Gostujući na lokalnoj televiziji, Vladimir Babić, prvi na listi za predsjednika opštine Prijepolje ispred koalicije okupljene oko SNS, kazao je da je pred same izbore Srpska napredna stranka u gradu na Limu, napravila krupne rezove u partiji i sklonila sve one koji nisu dobro radili u minulom periodu.

Vladimir Babić prvi čovjek prijepoljskih naprednjaka, foto: A.Rovčanin
Međutim, on smatra, da to isto nisu učinile druge partije sa kojima su naprednjaci činili vlast u Prijepolju tokom prošle četiri godine.

Kada je reč o formiranju postizborne koalicije Babić navodi da nije dobro pravljenje jednonacionalne vlasti, i da će najverovatnije naprednjaci buduću većinu praviti sa jednom velikom bošnjačkom partijom.

“Mislim da je ovo jedna od korektnijih kampanja, svi akteri na političkoj sceni ponašaju se korektno. Blagu prednost partiji sa kojom ćemo formirati buduću vlast u Prijepolju dajem našem koalicionom partneru sa republičkog nivoa Sandžačkoj demokratskoj partiji, jer već sa njima na republici imamo koaliciju i prirodno je da prvo razgovaramo sa njima”, naveo je između ostalog Babić.

Iako je odgovarajući na novinarsko pitanje, sa kim nikako ne bi pravio buduću vlast, Babić kazao da takva stranka ne postoji, malo ko u gradu na Limu, vjeruje da će on i čestiti ljudi koji sada vode SNS, nakon izbora sjedeti na istoj strani stola, sa onima čiji su direktori i službenici hapšeni zbog koruptivnih radnji a lider partije optuživan da je preko raznih “tetkinih firmi” izvlačio novac iz lokalnog budžeta u sopstveni džep.

Izvor: PP Media