BG / Saslušan mladić koji je pregazio studenta iz Novog Pazara: “Nisam ga video od parkiranog džipa”

0
583

Ivan M. (19), mladić koji je osumnjičen da je na pješačkom prelazu u Zemunu automobilom usmrtio Novopazarca Ernada Bakana (19), saslušan je danas u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu povodom saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradao mladić iz Novog Pazara.

On je rekao da se kaje zbog nesreće koja se desila i ispričao šta se dogodilo tog dana, piše Telegraf.rs.

“Od parkiranog džipa nisam mogao da vidim da mladić prelazi ulicu. Odmah sam se zaustavio, Ernad je ležao na ulici, odmah sam mu pružio pomoć. Iz kola sam uzeo ćebe i pokrio ga i pozvao Hitnu pomoć. Odmah posle nesreće otišao sam u zemunsku bolnicu da dam krv i svakog dana sam dolazio sa majkom da se raspitam o njegovom zdravstvenom stanju”, rekao je on.

Ernad (desno) sa bratom/Foto: Privatna arhiva

On je objasnio da je ostavio broj na šalteru bolnice kako bi ga neko od porodice Ernarda nazvao, međutim niko ga nije kontaktirao.

“Ostavio sam svoje kontakte na prijavnici bolnice, ali se niko nije javio.

U daljoj istrazi trebalo bi da budu saslušani i članovi porodice stradalog mladića, kao i svjedoci nesreće.

Ernad Bakan je bio brucoš na Visokoj zdravstvenoj školi u Zemunu u blizini koje se i desila nesreća kada ga je, dok je prelazio Ulicu Cara Dušana, udario automobil. Od zadobijenih povreda, preminuo je dva dana kasnije.

Foto: Telegraf.rs/Privatna arhiva

Porodica stradalog brucoša, nekoliko nedelja nakon udesa, sazvala je konferenciju za štampu jer su bili nezadovoljni što ni njima, ni javnosti nisu bili poznati detalji nesreće, piše “Blic”.

“Zahtijevamo da se sve otkrije i da javnost bude obaveštena ko je vozio, da li je priveden, saslušan, da li je poštovao ograničenje brzine. Da se zna da li je u pitanju nesreća ili je naš Ernad nastradao zbog nečije bahatosti”, rekao je tada rođak mladića.