Biševac: Bibić zaokružio uspješnu godinu

0
235
Foto: Grad Novi Pazar

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je danas da je atletičar Elzan Bibić srebrnom medaljom u trci mlađih seniora na Evropskom kros prvenstvu u Lisabonu zaokružio svoju uspješnu sezonu, ali i godinu u kojoj su odlične rezultate bilježili i ostali pazarski sportisti.

“Atletski klub Novi Pazar još jednom je potvrdio da spada među najbolje kolektive u Srbiji, ali i na Balkanu. Naredna godina je olimpijska i vjerujem da će Bibić biti među najmlađim učesnicima igara u Tokiju. Nastavićemo da podržavamo ovakve rezultate i ovakve sportiste, koji su najbolji ambasadori našeg grada i države”, rekao je Biševac.

Foto: Grad Novi Pazar

Na prijemu u čast Elzana Bibića, dvadestogodišnji Novopazarac priznao je da mu je nastup u Lisabonu mnogo značio zbog sticanja iskustva za narednu sezonu, s obzirom da je ova bila debitantska u uzrastu do 23 godine.

“Pokušaću da i dalje pomeram granice svojih i državnih rekorda. Grad nas podržava i daje nam vjetar u leđa, a mi se trudimo da uzvratimo dobrim rezultatima. Nadam se da će ovakvih prijema ubuduće biti još više”, kazao je Bibić.

Foto: Grad Novi Pazar

Bibiću je medalja iz Lisabona šesta sa najvećih evropskih i svjetskih takmičenja, dok je njegovom treneru Rifatu Zilkiću 26. po redu jer je 14 odličja osvojio sa Amelom Terzić, četiri sa Azrom Eminović, a po jedno sa Teodorom Simović i Almirom Kući.

“Posljednji uspjeh je kruna dugodišnjeg rada i podstrek za Bibićev dalji razvoj. Pred njim su još dva evropska krosa u uzrastu mlađih seniora. U 2020. godini očekuju ga Olimpijske igre u Tokiju, Evropsko prvenstvo u Parizu, a prije toga i Svjetsko dvoransko prvenstvo u Nanđingu”, naveo je Zilkić.

Izvor: Radiostoplus.com