Biševac: Izgradnjom puta Novi Pazar – Tutin stvaraju se bolji uslovi za razvoj cijelog regiona

0
167
Foto: Grad Novi Pazar

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas sa saradnicima radove na trasi zaobilaznice oko Novog Pazara, kao i radove na rekonstrukciji magistralnog puta Novi Pazar – Tutin.

Momirović je kazao da bez obzira na vremenske neprilike u zimskim uslovima, radovi na rekonstrukciji puta ne staju.

“Želimo da završimo što pre ovaj putni pravac koji će biti širi, funkcionalniji i bezbjedniji za vozače i građane“, rekao je ministar Momirović.

Foto: Grad Novi Pazar

On je istakao da je rekonstrukcija ovog puta dio sporazuma na najvećem državnom nivou, između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana.

“Ovaj sporazum je pokazatelj da Srbija čvrstim zalaganjem aktuelne Vlade danas ima prijateljske odnose u čitavom svetu. Izuzetno sam zadovoljan kako ovde napreduju radovi, I moram da pohvalim lokalnu samoupravu kao i izvođače radova. Svi radovi teku dogovorenom dinamikom, nismo ni sumnjali u to jer radove izvode ozbiljni izvođači kao što je firma TAŞYAPI.

Foto: Grad Novi Pazar

Zaobilaznica oko Novog Pazara na kojoj rade Putevi Srbije takođe ide zadovoljavajućim tempom, s tim da ovde očekujem još bolji procenat izvršenja čim vremenski uslovi to dozvole”, zaključio je ministar Momirović.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac zahvalio se ministru Momiroviću na posjeti i stalnom angažmanu MGSI na infrastrukturnim projektima ove opštine.

“Obišli smo radove na obilaznici i na putu Novi Pazar – Tutin. Nama je drago što se zadnjih godina ulaže u putnu infratstrukturu, što će da stvori uslove za razvoj grada i cijelog regiona”, rekao je novinarima Biševac.

Izvor: Tanjug