Dacić pokušala da prikrije zločin

0
390
Foto: FOS Media

Istražni sudija Višeg suda odredio je pritvor do 30 dana Raziji Dacić, osumnjičenoj za ubistvo Boža Vujadinovića (18) iz Podgorice. Rožajka je tvrdila da se sa Vujadinovićem otimala oko noža i da je mladić, navodno, htio da se ubije, piše Dan.

Dacićeva je preksinoć uhapšena nekoliko sati nakon što je u stanu u Zmaj Jovinoj ulici nožem u srce ubola tinejdžera.

Mladić je u Klinički centar primljen sa teškim povredama i ljekari nijesu mogli da ga spase. Medicinsko osoblje obavijestilo je policiju, koja je ubrzo locirala zgradu na Starom aerodromu gdje se desio nesrećni slučaj. Dacićeva mu je, prema prvim informacijama, zarila nož u srce ne ostavljajući mu šanse da preživi.

Ko je Razija Dacić koja je uhapšena zbog ubistva mladića?

Rožajka je prvo inspektorima tvrdila da se sa Vujadinovićem otimala oko noža i da je mladić, navodno, htio da se ubije, a da je ona pokušavala da ga spriječi da to ne učini, pa je sam sebi nanio povredu. Da li je njena odbrana istinita ili ne – utvrdiće rezultati istrage.

Božo Vujadinović

Osamnaestogodišnji mladić preminuo je u Urgentnom bloku, u koji je doveden praktično bez znakova života. Ona je od ranije poznata istražiteljima, a motiv ubistva za sada nije poznat.

Podsjećamo, Dacićeva je pravosnažno osuđena 2000. godine i to na osam godina robije jer je izazvala požar u kom su stradale njena jednomjesečna ćerka E.D. i jednogodišnja ćerka njene prijateljice Dž.L. To djelo je kvalifikovano kao teško krivično djelo protiv opšte sigurnosti u sticaju sa izazivanjem opšte opasnosti.

Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore osudilo je tada Rožajke Enisu Lukač i Raziju Dacić na po osam godina zatvora zbog teškog krivičnog djela protiv opšte sigurnosti u sticaju sa izazivanjem opšte opasnosti.

U optužnici se navodi da su Enisa i Razija u Rožajama u baraci napravljenoj od lako zapaljivog materijala zapalile svijeću i ostavile je na drvenom stolu, a potom naložile šporet i otišle u Rožaje ostavljajući djevojčice same.

“Nakon 11 sati odsustvovanja one su se vratile do barake, od koje je ostalo zgarište”, pisalo je u optužnici.

Izvor: Dan