Direktor Doma zdravlja: “Cio svijet vjeruje u medicinu, u Pazaru vakcine ne mogu da se potroše”

0
301
Screenshot

Direktor Doma zdravlja u Novom Pazaru Ervin Ćorović ocijenio je da je epidemiološka situacija u tom gradu “veoma zabrinjavajuća” i da prijeti kulminacija ukoliko ne dođe do potpunog pridržavanja protivepidemioloških mjera.

Ćorović je, poslije sjednice Štaba za vanredne situacije, novinarima rekao da se svakodnevno povećava broj pacijenata zaraženih koronavirusom, a da je na bolničkom liječenju više od 130 osoba, prenosi Radiostoplus.com.

“Tražili smo danas od svih javnih ustanova i gradskih preduzeća da podignu protivepidemijske mere na najveći nivo, da se ulice dezinfikuju, a na građane ponovo apelujemo da nose maske, da drže distancu i da izbjegavaju masovna okupljanja. Situacija je zaista alarmantna, oboljevaju i mlađi ljudi, a mi danas očekujemo i odluke republičkog štaba i pooštravanje mjera”, rekao je Ćorović.

On je istakao da nije zadovoljan brojem vakcinisanih građana, koji je ispod pet odsto, dok je odziv u ostalim gradovima u Srbiji “znatno bolji”.

“Ne mogu da razumem naše sugrađane, uradili smo apsolutno sve što smo mogli, vakcina imamo dovoljno, kao i vakcinalnih punktova. Mislim da jedini u Srbiji vakcinišemo i one koji se nisu prijavili preko e-Uprave, pozivamo ljude telefonom više puta, a odziv je i dalje mali”, rekao je Ćorović.

Vakcina je “jedini lek protiv korone”, ponovio je on i dodao da je “nerazumno” da cio svijet vjeruje u medicinu, a da u Novom Pazaru one ne mogu da se potroše.

Izvor: Radiostoplus.com