DJECA KOJU JE DROGIRAO PERICA DRAŠKOVIĆ: “Dao nam je bombonu da budemo jaki kao Sunđer Bob”

0
225

Perici Draškoviću iz Novog Pazara u četvrtak je određen pritvor do 30 dana, zbog sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljenog posedovanja narkotika i davanja narkotika drugim licima.

On tvrdi da djeci svog brata nije ništa dao i da su sami našli tablete ekstazija. Međutim, dječak (6) i djevojčica (3) su navodno ispričala policiji da im je “striko dao po jednu tabletu (bombonu) da budu jaki kao Sunđer Bob”.

Novopazarac se sumnjiči da je u utorak uvečer maloljetnoj djeci svog brata dao po tabletu ekstazija i tako im ozbiljno ugrozio zdravstveno stanje. Djeca su završila u novopazarskom zdravstvenom centru, gdje su podvrgnuta ispiranju želuca i potpunoj detoksikaciji. Prema posljednjim informacijama, osjećaju se dobro i uskoro bi trebalo da napuste bolnicu.

Na saslušanju u novopazarskoj policiji, a potom i pred pravosudnim organima, Perica D. se branio tvrdnjom da djeci ništa nije dao. Ispričao je da su sami našli tablete ekstazija i da se on prema njima uvijek lijepo ponašao.

Međutim, kako nezvanično saznajemo, djeca su majci, a potom i policiji ispričala da im je Perica dao tablete da bi bili kao junak iz crtanih filmova. Više detalja o cijelom ovom slučaju znaće se kada kompletna istraga bude završena.

Komšije i rodbina ove porodice tvrde da se on često slikao sa djecom svog brata i da je te slike postavljao na svoje društvene mreže. Stalno je za njih govorio – “duše moje”.

Vjeruju u mogućnost da je iza svega ovoga to što je eventualno bio pod uticajem narkotika i da uopšte nije bio svjestan mogućih posljedica. Kod njega u sobi, navodno, pronađeno je još nekoliko tableta ekstazija i amfetamina, kao i špric sa još neutvrđenim sadržajem.

Zbog krađe Perica je pravosnažno osuđen na dvije godine zatvora. Upravo je ovih dana trebalo da pođe na izdržavanje kazne u KP dom u Nišu. On je zbog droge, kažu njegovi poznanici, često imao probleme sa zakonom.

Izvor: Novosti