Đukanović: Rožaje simbol multietničkog sklada

0
168

Rožaje sa svojim ljudima je simbol multietničnog sklada, neodvojivi dio svih vrijednosti i uspjeha savremene Crne Gore, kao i njene slavne istorije, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u čestitki povodom Dana opštine Rožaje. 

“Poseban doprinos Rožajci su dali obnovi države, kao što su doprinosili i vođenju državne politike koja je našu zemlju uvela u NATO, učinila je liderom u pregovaračkom procesu sa EU, i nezaobilaznim faktorom regionalne stabilnosti. Jednako i na unutrašnjem planu, na kojem je Crna Gora posljednjih decenija doživjela ekonomski i demokratski preporod”, poručio je Đukanović.

On je istakao da građani Rožaja pokazuju odgovornost i u suočavanju sa pandemijom koronavirusa.

“Vjerujem da ćete svojim tradicionalno dokazanim pregalaštvom i preduzimljivošću, uz adekvatnu valorizaciju izdašnih resursa, isto tako odgovorno raditi i na bržem prevazilaženju posljedica COVID 19”, naveo je Đukanović.

On je naglasio da Rožaje ima izgledne šanse za brži razvoj i unapređenje kvaliteta života svojih ljudi, u okviru strategije za Sjever, kroz, kako je dodao, bolju infrastrukturnu povezanost i korišćenje prirodnih i drugih potencijala. On je iskazao nadanje da će to prepoznati i nova izvršna vlast.

Izvor: Pobjeda.me