Đurić: Ugljanin od Srbije dobio sve, sad ide na poklonjenje Kurtiju

0
316

Siguran sam da se naši sugrađani Bošnjaci stide Ugljaninovog podilaženja Kurtiju i da ne žele da ih on uvlači u bilo kakvu kombinatoriku u okviru projekta stvaranja tzv. velike Albanije, reakcija je Marka Đurića na izjave tokom susreta Ugljanina i Kurtija u Prištini.

Marko Đurić navodi da su Bošnjaci u Sandžaku lojalni građani Srbije.

“Bošnjaci u Raškoj oblasti su lojalni građani Srbije i doživljavaju je kao svoju otadžbinu, tako da Sulejman Ugjanin danas nije sa Aljbinom Kurtijem razgovarao u njihovo ime”, naveo je direktor Kancelarije za Kosovo u saopćenju koje je dostavljeno medijima.

Foto: Facebook / VETËVENDOSJE

Ocjenjuje da je “odlazak Ugljanina na poklonjenje Kurtiju je akt najdubljeg ljudskog i moralnog posrnuća jednog čovjeka koji je od Srbije dobio sve, uključujući svojevremeno i ministarsku funkciju, tako da je on posljednji koji ima pravo da govori o navodnom obespravljivanju Bošnjaka u našoj zemlji”.

“Istina, Ugljanin je bio diskriminisan od Srbije, ali pozitivno, jer sasvim mu je nezasluženo pripao ministarski resor i poslovi u vezi sa regionalnim razvojem, i na tom radnom mjestu nije pokazao ništa osim nesposobnosti i nekompetencije”, zaključio je Đurić.

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin razgovarao je danas sa liderom Pokreta Samoopredjeljenje i kandidatom za premijera privremenih kosovskih institucija Aljbinom Kurtijem o zahtjevu za “poseban status Sandžaka”.

Izvor: Agencije