Doktorki Hajdarpašić Drešević uručena zahvalnica zbog spašavanja djeteta

0
260
Foto: CDM

Doktorki iz Doma zdravlja na Starom aerodromu u Podgorici Almi Hajdarpašić Drešević uručena je zahvalnica u ime Ministarstva zdravlja zbog izuzetne profesionalne i brze reakcije i spašavanja života djeteta.

Hajdarpašić Drešević je nedavno spasila dijete koje je progutalo šahovsku figuru, a zahvalnicu joj je uručio ministar zdravlja Kenan Hrapović.

“Ovo priznanje pripada i medicinskoj sestri, koja je te noći bila dio tima, kao i svim kolegama, koji nesebično pružaju pomoć drugima, ali njihova djela su ostala nezabilježena i neprepoznata od strane javnosti. Moj uspjeh je uspjeh čitavog zdravstvenog sistema, a posebno primarne zdravstvene zaštite i drago mi je da je naišlo na odjek u regionu. Shvatila sam da mi je najveće zadovoljstvo raditi sa djecom, jer njihov osmjeh i radost nemaju cijenu. Nema većeg zadovoljstva nego vidjeti sreću u očima spašenog djeteta i njegove majke”, dodala je doktorka.

Foto: CDM

Prema riječima Hrapovića, u vremenima kada su zdravstveni radnici pretežno izloženi kritikama, vrebalnim i fizičkim napadima, nerazumijevanju, predstavlja i zadovoljstvo i ponospodvig i maksimalno profesionalan i stručan odnos doktorke Alme.

“Ovo je uspjeh cjelokupnog zdravstvenog sistema i dokaz sposobnosti i stručnosti naših ljekara”, dodao je on.

Hrapović je kazao da su stručnost i znanje doktorke Hajdarpašić Drešević odavno prepoznali i mali pacijenti i njihovi roditelji, koji joj sa puno povjerenja prepuštaju brigu o zdravlju svoje djece.

“Posebno mi je zadovoljstvo što je Drešević značajan dio svog profesionalnog angažmana provela radeći u Ministarstvu zdravlja i kao dio našeg tima dala upečatljiv dorpinos realizaciji zdravstvenih politika na primarnom nivou zdravstvene zaštite. Njena odluka da nastavi svoj radni angažman u Domu zdravlja i vrati se svojim malim pacijentima, kao i njena posvećenost radu sa djecom je i ovog puta došla do punog izražaja i potvrdila da je donijela pravu odluku”, naglasio je ministar Hrapović i dodao da je kao prvi čovjek zdravstvenog sistema veoma ponosan što crnogroski zdravstveni sistem ima ovako kvalitetne ljekare.

Izvor: CDM