Dudić: Krajnje drsko i bezobrazno je da nam Krizni štab upućuje savjete i zahtjeve

0
266

Tokom zasijedanja Kriznog štaba u Novom Pazaru rečeno je da vjerske zajednice treba da se uozbilje, a takva izjava otvara pitanje koja je uopšte funkcija Kriznog štaba i da li on ima pravo da se oglašava i da bilo šta da kaže nakon svega što se desilo posebno u junu i julu mjesecu, rekao je predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija Mevlud Dudić.

“Mislim da su oni posljednji koji mogu bilo šta da kažu, bilo koga da svjetuju ili od bilo koga da traže. Ovo je bruka i sramota, da nakon stotina ljudi koji su umrli u nešto više od dvadeset dana i svih problema s kojima smo se suočavali, da Krizni štab se sad pojavljuje i upućuje nekakve savjete i nekakve zahtjeve iznose.

Ja bih njima savjetovao da nastave tamo gdje su stali, a kad je bilo najteže ovome narodu, novopazarskom čovjeku i sandžačkom narodu njih nigdje nije bilo. Nismo znali ni jesu li mrtvi ni jesu li živi. Krizni štab postoji samo na papiru i upućivati nekakve prijedloge i zahtjeve Islamskoj zajednici je krajnje drsko i bezobrazno”, kazao je Dudić.

Izvor: SANA