Edita Radetinac: Nije mi dozvoljeno da prijavim slučaj, rekli su “budi zahvalna što nisi zatvorena”

0
348
Screenshot

Incident koji se prije nekoliko dana dogodio u novopazarskoj Policijskoj upravi potresao je čitavu javnost u Sandžaku. Novopazarka Edita Radetinac je preko društvenih mreža, a zatim i na konferenciji za medije u prostorijama Stranke za pravdu i pomirenje (SPP) izjavila da je prilikom pokušaja da preuzme ličnu kartu za svoga sina u prostorijama PU Novi Pazar došlo do napada na nju od strane službenice ove uprave, u trenutku kada je zatražila hemijsku olovku i papir.

U izjavi za RTV Novi Pazara, gospođa Radetinac tvrdi da je napadnuta bez ikakvog razloga, da su prema njoj službenici postupali kao da je kriminalac i da joj nije bilo dozvoljeno da čitav slučaj prijavi.  

Policijska uprava NP: Netačne tvrdnje Edite Radetinac, ona je napala policajke

Navodi da su je u prostorijama Policijks euprave Novi Pazar napale neljubazne službenice koje su fizički htjele da je izbace iz hodnika.

“Službenica Vesna Nešković je izašla sa svog radnog mjesta i nasrnula na mene, otela mi je papir i tražila mi je hemijsku olovku.  Ja sam hemjisku bacila i nisam je udarila kao što oni kažu. Onda je ona je počela da me vuče za desnu ruku gdje sada imam hematome”, rekla je Radetinac.

Foto: SANA

Ističe da je očajna zbog policijskog saopćenja koje je, kako ocjenjuje, puno laži.

“Izjave onih koji su pisali saopštenje su laži.  MUP se izjasnio tek poslije šest dana i to bez imena i prezimena na papiru da se vidi ko je to napisao. Oni samo govore laži. Idem do kraja da dokažem MUP-u i sugrađanima da sam ja u pravu sto posto”, kaže ova Novopazarka.

Tvrdi da navodi iz saopćenja PU Novi Pazar da je hemijskom olovkom gađala službenicu MUP-a nisu tačni.

“Nije tačno da sam službenicu gađala hemijskom olovkom. Imam svjedoke koji su prisustvovali i hvala Bogu što se narod odaziva i već tri svjedoka imam koji će da stanu meni u odbranu, a nadam se, ako Bog da, da će ih biti još više. Pošto sam u Policiji bila sedam sati, došla sam kući zbog obaveza oko bebe, jer sam porodilja. Zatim sam se vratila da tužim napadače, odnosno da prijavim slučaj. Meni su ovako rekli,  idi kući, Dedeić ti je rakao da budeš zahvalna Bogu što nisi zatvorena 48 sati. Znači nisu mi dozvolili da ja tužim odnosno prijavim “, rekla je Edita Radetinac.

Izvor: Sandzacke.rs / RTV Novi Pazar