Esad Hodžić ponovo na čelu SDP-a u Prijepolju

0
126
Foto: SDP

Na svečanoj skupštini Sandžačke demokratske partije (SDP) u Domu kulture u Prijepolju izabrano je novo rukovodstvo te stranke u ovom gradu. Za predsjednika opštinskog odbora ponovo je imenovan Esad Hodžić.

Obraćajući se prisutnima, osnivač Sandžačke demokratske partije, potpredsjednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio je pobjedu te stranke u Prijepolju.

“Mi ćemo sigurno biti u vlasti u Prijepolju, samo je pitanje da li ćemo biti prvi ili drugi, a ja želim da budemo prvi”, rekao je Ljajić i naglasio da SDP želi mjesto predsjednika opštine i multietničku vlast u Prijepolju.

Foto: SDP

On je kazao da ljudima u tom gradu nikada nije bilo lakše da se opredijele nego sada, da je dovoljno da zaokruže one koji su nešto radili i da kazne one koji za Prijepolje nisu uradili ništa.

“Izbor je jednostavan, imate vlast do 2016. godine i vlast do 2020. godine, samo pogledajte kako je bilo tada a kako sada, pogledajte afere i pogledajte šta se radilo tada a šta sada”, rekao je Ljajić i dodao:

Foto: SDP

“Zato vas molim da ne glasate zbog nas, da bi nam učinili uslugu, treba debelo da razmislite ko za vas može nešto da učini, ko je u životu nešto napravio i da li može nešto za vas na napravi”.

Ljajić je najavio civilizovanu kampanju zasnovanu na multietničkoj listi i podsjetio da je SDP 2008. godine, iako je bio prvi na izborima, mjesto predsjednika opštine dao SNS-u.

Izvor: RTV Novi Pazar