Formirana vlast u Tutinu: SNS dao podršku SDA Sandžaka

0
342
Odbornik SNS Rade Petrović/Foto: sandzakpress.net

Na konstitutivnoj sjednici Skupštine optine Tutin za predsjednicu lokalnog parlamenta izabrana je odbornica SDA Sandžaka Selma Kučević. Za njen izbor, od ukupno 21 prisutna odbornika, glasalo je 18 odbornika SDA Sandžaka i Rade Petrović iz Srpske napredne stranke.

Nakon verifikacije mandata odbornika i prijedloga da za predsjednicu lokalnog parlamenta bude izabrana odbornica SDA Sandžaka Selma Kučević, odborničke grupe Stranke pravde i pomirenja (SPP) i Grupe građana “Tutin na prvom mjestu” koju predvodi Bajro Gegić, napustile su sjednicu, zatraživši prethodno pauzu od pola sata.

U nastavku rada lokalne skupštine Tutina učestvovalo je 18 odbornika SDA Sandžaka, 2 odbornika SDP i odbornik SNS.

Dva odbornika Sandžačke demokratske partije (SDP) nisu glasali, ali su učestvovali u radu Skupštine i radnih tijela.

Novoizabrana predsjednica Skupštine Tutina Selma Kučević (28) diplomirana je pravnica i kćerka bivšeg predsjednika Opštine Tutin Šemsudina Kučevića koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći 2017. godine. Na parlamentarnim izborima izabrana je i za narodnu poslanicu u Skupštini Srbije ispred SDA Sandžaka.

Skupštinu Tutina čine 18 odbornika sa liste “SDA Sandžak – dr Sulejman Ugljanin”, 11 sa liste “Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja”, pet sa liste “Tutin na prvom mjestu – Bajro Gegić”, dva odbornika sa liste “Evropski Tutin – Rasim Ljajić”, dok je jedno odborničko mesto pripalo listi “Aleksandar Vučić – za našu decu”.

Građani Tutina su na zadnjim izborima većinski glasali za promjene, ali je njihova izborna volja pogažena dogovorom SDA i vladajućeg režima u Beogradu

Posted by Sandžačke on Thursday, August 13, 2020

Izvor: Sandzacke.rs