Građani Novog Pazara na protestu ispred bolnice traže odgovore na 62 pitanja

0
193
Screenshot: SANA/YouTube

Predstavnici grupe građana koji nedjeljama protestuju ispred Opšte bolnice u Novom Pazaru predali su danas upravi te zdravstvene ustanove 62 zahtjeva za pristup informacijama od javnog značaja tražeći podatke o dešavanjima tokom epidemije korona virusa, prenosi radio Sto plus.

Aladin Paučinac, jedan od demonstranata, kazao je da su se na taj potez odlučili jer građani Novog Pazara mjesecima ne dobijaju odgovore na mnoga pitanja, a rukovodstvo Opšte bolnice, na čelu sa Mehom Mahmutovićem, izbjegavaju novinare.

“Naše je pravo da znamo koliko je bilo oboljelih, kako su liječeni, koliko je umrlo, zbog čega ljekari nisu obaviješteni o pravilnom liječenju, zbog čega nismo imali kiseonika. Hoćemo da znamo i koliko je bolnica bila spremna, kada se nazirao, a kada je krenuo drugi pik prvog talasa i da li je ranije trebalo proglasiti vanrednu situaciju”, rekao je Paučinac.

On je dodao da očekuje da će im Opšta bolnica dostaviti odgovore na sva pitanja, a na čemu će oni insistirati svakog dana.

Nekoliko desetina građana Novog Pazara danima se okuplja u krugu Opšte bolnice tražeći, kako su rekli, istinu o oboljelim i umrlim od kovida19 u ovom gradu, kao i smenu odgovornih u zdravstvenim ustanovama i Štabu za vanredne situacije.

Izvor: Radiostoplus.com