Gradonačelnik Biševac obećao pomoć vlasniku porušene berbernice

0
128
Foto: Grad Novi Pazar

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac primio je danas Ramiza Dugopoljca, čija berbernica je porušena 23. februara. U razgovoru sa njim Biševac je izrazio puno razumijevanje za situaciju u kojoj se njegova porodica nenadano našla i obećao svu pomoć i podršku da se ovakvo stanje prevaziđe.

Biševac naglasio je da je ovaj događaj izuzetno uznemirio sve građane Novog Pazara, te da u postojećoj situaciji postoje samo dva moguća rješenja – dogovor između porodice i IZ ili da cio ovaj slučaj dobije epilog na sudu, saopćila je Gradska uprava.

“Sve mimo toga i svako nepoštovanje zakona samo može da proizvede dalju nestabilnost i dugoročno gledano ima loše posljedice za cio grad”, kazao je Biševac.

On je izrazio nadu da će nadlježne državne institucije poštujući zakon iznaći pravedno rješenje za ovaj problem i apelovao na smirivanje situacije.

“Apelujem na sve aktere da spuste tenzije jer sukobi ne donose ništa dobro, sukobima ništa nije izgrađeno i nikom se nije pomoglo na taj način. Ne treba da dozvolimo da iz našeg grada u svijet idu ružne slike posebno uoči ovih mubarek dana”, kazao je gradonačelnik Biševac, saopćeno je iz Gradske uprave.

Biševac je poručio sugrađanima da porodica Dugopoljac neće biti ostavljena sama u ovoj situaciji.

“Iako ovaj problem nije u nadležnosti lokalne samouprave, grad će sigurno finasijski pomoći da ponovo stanu na noge i nastave svoju porodičnu tradiciju”, rekao je Biševac.

Izvor: Sandzacke.rs