Gradonačelnik Biševac ugostio Henu Kurtagić, odbojkaški biser Evrope

0
215
Foto: Grad Novi Pazar

Prema ocjeni evropskih odbojkaških stručnjaka, Novopazarka Hena Kurtagić najuspješniji je srednji bloker Evrope.

Fantastični rezultati na juniorskom Evropskom prvenstvu i nedavno osvojena srebrna medalja bili su jedan od povoda da ova divna mlada dama bude gošća gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca.

“Srbija je odbojkaška velesila i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Posebno smo svi radosni što je uz osvajanje srebrne medalje na Evropskom prvenstvu za juniorke naša Hena zvanično proglašena za najbolju blokerku. Imajući u vidu da joj je tek 16 godina, pred njom je sjajna odbojkaška budućnost, ne samo na nivou Srbije i Evrope, već i na svjetskom nivou. Naša Hena je biser ženske odbojke i ovo je početak trofejnog niza koji će, siguran sam osvojiti”, kazao je gradonačelnik Biševac.

Foto: Grad Novi Pazar

On je istakao da će Novi Pazar uvijek biti uz sportiste i sport i da će posebna pažnja biti posvećena razvoju ženske odbojke.

“Hena je svojim rezultatima i ponašanjem, kako na terenu, tako i van njega motivisala mnoge devojčice za upoznaju svet odbojke. Grad sporta, odbojke, podržaće sve mlade nade i njihov uspjeh. Na sve naše sportiste smo jako ponosni”, rekao je Biševac.

Foto: Grad Novi Pazar

Kratku pauzu i odmor od sportskih obaveza Hena Kurtagić koristi da se vrati u svoj grad, porodici i dragim ljudima.

“Čast mi je i zadovoljstvo što sam gošća gradonačelnika. Izuzetno mi prija pažnja javnosti, prije svega mojih sugrađana. Slijedi mi, na sportskom planu, evropsko kadetsko nadmetanje i očekujem da ćemo i na ovom takmičenju moje saigračice i ja ostvariti zapažen rezultat”, kazala je skromna Hena Kurtagić, ističući da se euforija nastala usled posljednjeg uspjeha polako sleže, a da su njene misli usmjerene ka novim pobjedama.