Gradonačelnik Novog Pazara imenovao predsjednika Foruma mladih SDP za svog zamjenika

0
250
Foto: Grad Novi Pazar/SDP

Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac postavio je danas za svog pomoćnika jednog od najmlađih funkcionera u zemlji, Tarika Rupića. Ovaj dvadesetpetogodišnjak će ispred kabineta gradonačelnika, biti zadužen za oblast međunarodne saradnje, objavljeni je danas na zvaničnom sajtu Grada.

Tarik Rupić ima samo 25 godina, i najmlađi je opštinski funkcioner u ovom gradu, završio je Gimnaziju u Novom Pazaru, a diplomirao je sociologiju na Univerzitetu u Istanbulu, piše Nova.rs.

“Bio je polaznik seminara i obuka za različite oblasti, među kojima su i oni u Istraživačkoj stanici Petnica. Tokom srednjoškolskih i studentskih dana bio je zainteresovan za sve vidove društvenog djelovanja i organizovanja. Tečno govori nekoliko stranih jezika”, naveodeno je u njegovoj biografiju, a krajem juna mjeseca Rupić je izabran i za predsjednika Foruma mladih SDP, Rasima Ljajića.

Ono što je zanimljivo je podatak da je mjesto pomoćnika gradonačelnika bilo upražnjeno od aprila 2020. godine kada je gradonačenik Biševac razriješio svog pomoćnika iz Ugljaninove SDA Sandžaka Emira Ašćerića, koji je na društvenim mrežama kritikovao posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Novom Pazaru, kada je na početku epidemije Vučić Gradu Novom Pazaru uručio respiratore kao pomoć u borbi protiv pandemije.

Tarik Rupić (Foto: SDP)

Ašćerić je tada na društvenim mrežama kritikovao posjetu predsjednika, tvrdeći da se radi o klasičnoj izbornoj kampanji.

Radio Sto Plus iz Novog Pazara, pitao je gradonačelnika  zašto toliko dugo nije imenovao svog pomoćnika, Biševac je na to pitanje dao odgovor da prije izbora adekvatnog kadra želi da “sagleda sve izazove sa kojima će se suočavati lokalna samouprava”.

“Kao gradonačelnik, od svojih pomoćnika očekujem stručnost, preduzimljivost i inovativnost”, poručio je Biševac.

Izvor: Nova.rs