Hasanović: Građevinska sezona u Novom Pazaru ove godine još intezivnija

0
129
Foto: Grad Novi Pazar

U toku su prirpeme i tenderi za intezivnu građevinsku sezonu, koja će početi čim to budu dozvoljavali vremenski uslovi. U planu je da se sredi veliki broj gradskih, ali i seoskih puteva. Biće završeni i projekti započeti u prošloj godini, najavio je Nihad Hasanović, pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara zadužen za infrastrukturu.

On je istakao da je u Novom Pazaru tokom 2019. godine realizovan veliki broj infrastruktunih projekata, koji su urađeni kako bi građanima bili unapređeni uslovi života. Radovi se intezivno nastavljaju i u ovoj godini, rekao je Hasanović u izjavi za RTV Novi Pazar.

“Krajem godine usvojen je budžet Grada Novog Pazara za 2020.godinu, koji je do sada najveći preko tri milijarde dinara. Od tih sredstava preko 410 miliona dinara je opredijeljeno za izgradnju komunalne infrastrukture I kanalizacione mreže. Mi smo spremni, tokom zime radili smo na pripremi projektno-tehničke dokumentacije. Prije nekoliko dana otvoren je tender vrijednosti 265 miliona dinara u okviru kojeg je planirano da se uradi 41 ulica i još 9 seoskih puteva u mjesnim centrima. U toku je stručna ocjena ponude i ja se nadam da će u skorije vreme doći i do potpisivanja između najboljeg ponuđivača i Grada Novog Pazara”, kazao je Hasanović i dodao:

“Radimo i na pripremi projekata za nekoliko velikih ulica u gradu i rješavanju infrastrukturnih problema na selu. Pratićemo konkurse svih ministarstava, počev od Ministarstva privrede, Ministarstva turizma, koji vodi Rasim Ljajić, naš sugrađanin, koji je zaslužan za sve što se ovoliko radi, on inicira i svu svoju snagu ulože da lobira da mi dobijemo sredstva. Budžet jeste veći ove godine, ali bez sredstava Reopublike Srbije i resornih ministarstava sigurno ne bi bilo ovoliko rada. Okončana je i priprema projektno-tehničke dokumentacije jednog velikog projekta totalne rekonstrukcije Ulice genarala Živkovića, od kružnog toka do Lukoil pumpe, gdje ćemo promeniti vodovodnu mrežu, izdvojiti bolnički vododvod od ostalih potrošača, gdje ćemo zamijeniti asfalt, uraditi nove trotoare i parking mjesta.”

Hasanović je istakao da Sandžačka demokratska partija, kao okosnica lokalne vlasti u Novom Pazaru, više od deceniju neumorno radi sa svojim koalicionim partnerima i da će nastaviti istim intezitetom uz pomoć Vlade Republike Srbije, resornih ministarstava i ministra Rasima Ljajića.

Izvor: RTV Novi Pazar