Hena Kurtagić, najperspektivnija odbojkašica: Samo sam željela 5 iz fizičkog

0
197
Screenshot/YouTube/RTV Mag

U ovo vrijeme prošle godine proglašena je za najperspektivniju odbojkašicu Srbije. To zvanje je u potpunosti opravdala tokom prethodnih mjeseci. Njen TENT postao je šampion Srbije, a ona je sa kadetskom i juniorskom reprezentacijom osvojila bronzu i srebro na prvenstvima Evrope.

Uz sve to, na oba kontinentalna šampionata dobila je nagradu za najboljeg srednjeg blokera turnira.

Hena Kurtagić ima samo 16 godina, prošla sezona bila je prva profesionalna u njenoj karijeri, a police njene sobe u Novom Pazaru već su pune trofeja.

Visoku djevojčicu iz Novog Pazara ovog ljeta od ostatka tima izdvojile su dve individualne nagrade na kontinentalnim šampionatima za juniorke i kadetkinje.

“Mnogo mi to znači, ali ne samo meni. U juniorskoj konkurenciji je i Vanja Savić proglašena najboljim korektorom. To nam je podstrek da napredujemo i opravdamo to zvanje. Istovremeno i potvrda da je Srbija i u mlađim kategorijama jedna od najboljih reprezentacija”, rekla je Hena Kurtagić za Sport Klub.

Foto: Odbojkaški savez Srbije

Kako kaže, pritisak nije osjećala ni kada je ljetos dobila poziv selektora Zorana Terzića da trenira sa najboljim odbojkašicama Srbije.

“Bilo je čudno. Doživljavale smo selektora kao strogog, ućutale smo kada se prvi put pojavio pred nama. Kasnije smo se opustile. Nismo se borile za mesto u prvom timu, tako da smo mogle bez pritiska da radimo. Znale smo da su nas okupili kako bi videli kakav potencijal imamo. Bila je to velika stvar za sve nas. Jednostavno, najviše se napreduje kada se radi sa najboljima”.

Prije nego što je stigla do nacionalnog tima, Hena nije ni zamišljala da će se profesionalno baviti odbojkom.

“Na treninge sam počela da idem kako bih imala peticu iz fizičkog”, rekla je Hena, a cio intervju s njom možete da pročitate OVDJE.