Husović: DPS nije uticao na odluku Bošnjačke stranke

0
165

Lider Bošnjačke stranke Rafet Husović smatra da je ta partija sudeći po reakcijama birača i javnosti donijela ispravnu odluku o neulasku u novu vladu.

Husović kaže da su tome dokazali da se nijesu vodili funkcijama, a da je na akterima buduće vlasti da pokažu kakav će odnos imati prema pripadnicima manjina. Husović u Dnevniku RTCG odbacuje i pojedine tvrdnje da su odbili ulazak u vlast pod uticajem Demokratske partije socijalista.

“Potvrdilo se da smo donijeli jako jako dobru odluku i vjerovatno najznačajniju poslije odluke da učestvujemo u referendumskoj kampanji za nezavisnost Crne Gore. Imam saznanja da je to jako prihvatljivo kod našeg članstva, a i kod naših sunarodnika, što nam je isto jako važno, jer u ovom trenutku ne predstavljamo samo Bošnjačku stranku i njene članove, nego i ostale Bošnjake u ostalim partijama i građane Crne Gore koji su na ovom pronezavisnom bloku za Crnu Goru”, navodi Husović. 

Treba, prema njegovim rijećima, gledati kako će nova većina da se ophodi prema svim bitnim pitanjima, a među kojima su i manjinska prava.

“Treba da im damo šansu da pokažu i da isprave eventualne, ali i greške koje su bile upućene i prema BS-u, pa i prema Bošnjacima i prema funkcionerima Bošnjačke stranke”, kaže Husović.

Ističe da ta partija apsolutno samostalno donosi sve odluke, bilo da su one važnijeg karaktera ili ne.

“Ono što je jako važno je da koalicioni partneri nikada nijesu vršili pritisak”, navodi Husović.

Lider vodeće stranke Bošnjaka zaključuje da su odlaskom u opoziciju dokazali da u vlast nisu bili radi funkcija i ličnih interesa, kako su to govorili njihovi politički protivnici, već naprotiv, da su dokazali spremnost da se odreknu svih benefita koje vlast donosi u korist očuvanja državnog identiteta.

Izvor: Pobjeda.me