Husović u razgovoru sa Ibrahimovićem: Obavezuju nas interesi građana

0
166
Foto: Opština Rožaje

Poslanik u Skupštini Crne Gore i odbornik u rožajskom lokalnom parlamentu Ervin Ibrahimović posjetio je predsjednika Rahmana Husovića i čestitao mu preuzimanje funkcije prvog čovjeka Opštine, saopćeno je iz lokalne samouprave Rožaja.

Kako se navodi, Ibrahimović je na samom početku susreta izrazio uvjerenje da će Husović savjesno i odgovorno obnašati funkciju predsjednika opštine, te da će opravdati povjerenje koje su mu jednoglasno ukazali predstavnici svih političkih subjekata u lokalnom parlamentu.

“Rad institucija, kako na lokalnom tako i na državnom nivou, treba da se temelji na transparentnosti, pristupačnosti i komunikaciji sa građanima, te drugim važećim zakonskim odredbama”, ocijenjeno je u toku razgovora uz napomenu da se jedino na taj način može ostvariti valjan stepen demokratije u društvu.

Predstavljanje interesa građana i otvorenost za rješavanje problema sa kojima se svakodnevno susreću, uz efektivno donošenje odluka, prioriteti su prosperitetnog i odgovornog upravljanja, jedna je od poruka sa sastanka.

“Lokalna samouprava i njena javna preduzeća i ustanove biće u službi svih građana i ostvarenja njihove dobrobiti, što je zajednički interes i obaveza kojom ću se u narednom periodu rukovoditi”, zaključio je predsjednik Husović.