Imamović: Nismo preterani optimisti, ali pružamo šansu dijalogu vlasti i opozicije

0
122
Foto: Anadolija

Poslanik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Enis Imamović kazao je da nisu preterani optimisti o konačnom pozitivnom ishodu ovih razgovora, ali da žele da razgovoraju i da dijalogu pruže šansu.

Imamović je naglasio da su ovi razgovori su bili nova šansa i njihov novi pokušaj da sve nagomilane probleme sa kojima se suočavaju Bošnjaci i svi građani Sandžaka riješe u okvirima institucija sistema.

“Pored toga što smo podržali sve prijedloge koji su u razgovorima na Fakultetu političkih nauka predložili Crta, Transparentnost i Fond za otvoreno društvo, mi smo podržali i zahtjev Liberalno demokratske partije za formiranje organa vlasti koji će biti strogo zadrženi za organizovanje i sprovođenje novih izbora”, kazao je on.

Foto: Facebook / Enis Imamović

Imamović je istakao da ta stranka predlaže da se Sandžak tretira kao zasebna izborna jedinica iz koje će se birati najmanje 20 narodnih poslanika.

“I predlažemo da se usvoji platforma o specijalnom statusu Sandžaka. To je onaj minimum za koji smatramo da je neophodan za organizovanje fer, demokratskih i slobodnih izbora”, kazao je on.

Izvor: Beta