Imamović: Vučićevo slavljenje Handkea je iskrenost u mržnji prema Bošnjacima

0
334

Narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović regovao je na čestitku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića austrijskom piscu Peteru Handkeu, kome je jučer svečano uručena Nobelova nagrade za književnost, a u kojoj je srpski predsjednik istakao da Srbija smatra Handkea za istinskog prijatelja.

“Zar vas još uvijek iznenadjuje Vučić koji Handkea slavi kao jednog od njih!? Jednog od fašista.

Tragom one izreke ‘daj čovjeku vlast, da vidiš kakav je’ vidimo da Vučić sve češće ponovo pokazuje svoju radikalsko-fašističku srž, koju je do skoro vješto skrivao.

U konačnici, njegovo slavljenje Handkea je samo iskrenost u mržnji prema Bošnjacima muslimanimanima i preziru prema žrtvama genocida, koje bi, kad bi mogao, iznova ubijao i mrtve.

Vama, koji ste glasali i pozivali da se glasa za Vučića, pa čak i krali glasove za njega, volio bih da kažem da mi je žao zbog gorčine i srama (ako osjećate i ako srama imate) ali nije mi žao.

Nadam se da ste zadovoljni kada onaj koji je ranije prijetio ‘100 za 1’ danas kaže da će ‘muslimani iz Raške oblasti’ glasati za njega, ipak, vi ste mu omogućili da tako misli.

Jeste mi žao zbog ropstva u koje ste zapali i u koje želite uvući čitav narod, ali ne zaboravite da je u ovom narodu uvijek bilo i biće ljudi.

Oni sa pravom kičmom i uzdignutom glavom, takvih je više nego vas, takvi će na kraju i vas spasiti”, napisao je Imamović na svom Facebook profilu.