Istanbul / Ljajić specijalni gost Organizacije islamske saradnje, razgovarao sa Erdoganom

0
238

Potpredsjednik Vlade i ministar trgovine turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas u Istanbulu sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom na marginama sastanka Stalnog odbora za ekonomsku i trgovinsku saradnju Organizacije islamske saradnje (COMCEC).

Erdogan je tom prilikom istakao da će svi projekti o kojima se razgovaralo tokom njegove poslednje posjete Srbiji biti realizovani u predviđenim rokovima, Prenosi portal RTV Novi Pazar.

Potpredsjednik Vlade i ministar trgovine turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je rekao da su odnosi Srbije i Turske podignuti na nivo strateškog partnerstva zahvaljujući odnosima između predsednika dvije zemlje Vučića i Erdogana i naporima koje oni ulažu da se prošire oblasti i sektori saradnje između Beograda i Ankare.

Ljajić je na marginama sastanka Stalnog odbora za ekonomsku i trgovinsku saradnju Organizacije islamske saradnje (COMCEC) razgovarao i sa ministrima Malezije, Obale Slonovače, Saudijske Arabije i Tadžikistana.

Ministar Ljajić je specijani gost Organizacije islamske saradnje (COMCEC).

Zasjedanje Stalnog odbora za ekonomsku i trgovinsku saradnju Organizacije islamske saradnje (COMCEC) otvorio je predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan, a njegove glavne teme su investicije u oblasti poljoprivredno – prehrambene proizvodnje, unapređenje kontrole bezbednosti hrane, kao i razmatranje strategija za otklanjanje negativnih efekata klimatskih promena.

Predviđeno je da tokom zasedanja pomenutog komiteta Ljajić obavi niz susreta na marginama sa visokom zvaničnicima država članica COMCEC.

Inače, Organizaciju islamske saradnje (COMCEC) čini 56 država, a s obzirom na to da Republika Srbija nije ni član ni posmatrač u ovoj međunarodnoj organizaciji, učešće potpredsednika Vlade Rasima Ljajića na zasedanju Komiteta za ekonomsku i trgovinsku saradnju COMCEC ima poseban značaj.

Izvor: Sandzacke.rs / RTV Novi Pazar