Kao nekada SDA: Muftija napunio gradski trg u Tutinu!

0
387
Foto: SANA

Lista “Akademik Muamer Zukorlić – Samo pravo – Stranka pravde i pomirenja” nastavila je sa predizbornim aktivnostima skupom na gradskom trgu u Tutinu.

Na skupu se obratio kandidat za predsjednika opštine Tutin Zaim Redžepović, uz poruku da je ovo posljednji govor sa trga u Tutinu gdje će se govoriti o neispravnoj vodi, lošim putevima i kanalizaciji.

“Vidite kada vi govorite oni šute, vidite kada vi grmite kako se oni sami objese i to deset minuta prije nego počnete da govorite. Ima u svemu tome neke simbolike. Uvjeravam vas i garantujem vam da je ovo posljednji govor gdje će morati da se priča o neispravnoj vodi za piće. Posljednji put će se sa ovog trga govoriti o tome da većina građana nema uređenu kanalizaciju, da nemamo puteve, asfaltirane ulice, da nam djeca idu u škole gdje su inventar smeće, razbijene flaše i igle. Neće više iz Tutina ići ova priča. Pred glavu im otprilike bilo. Vi dobro znate šta su oni radili nama i koliko si zla napravili ovom gradu, pa znajte, kada bi još tri decenije ovako visili ne bi nam ni pola muke koju su nam nanijeli vratili”, poručio je Redžepović.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3466441746733523&type=3

Ponuda je jasna, ističe Redžepović, “bolje sutra ili apsolutna propast Tutina”.

“Vi birate i znate dobro da nisam napadan po tom pitanju, nudimo vam šansu da zajedno napravimo bolje sutra. Nudimo vam šansu da ovo smeće, pivske flaše i špriceve počistimo zajedno sa ovim obješenim”, kazao je Redžepović.

Aplauzima i ovacijama podrške najavljeno je obraćanje predsjednika Stranke pravde i pomirenja akademika Muamera Zukorlića. U svom govoru akademik Zukorlić je poručio da je došlo vrijeme za konačnu pobjedu.

“Došlo je vrijeme za konačnu pobjedu, uz Božiju pomoć, samo pravo. Čekali smo trideset godina. Poslije pune tri decenije čekanja, ovo smo inšallah i dočekali. Tutin je simbol Sandžaka i nije slučajno da se ovaj grad pune tri decenije drže pod kandžom kriminala i poniženja. Zato se moramo obračunati sa tim projektom i osloboditi Tutin od kriminala i ucjena. Zato, upravo odavde iz Tutina krećemo u oslobađanje ove opštine i cijelog Sandžaka i dokazati da Bošnjaci mogu imati ispred sebe ljude sposobne da se nose sa ovim emanetom”, kazao je Zukorlić.

Onda kada Stranka pravde i pomirenja dođe na vlast, poručuje Zukorlić, pošteni ljudi neće morati nikoga osim Boga da se boje.

“Zaim Redžepović je čovjek kristalne biografije, pošten, iskren i sposoban koji će stati u kraj porobljavanju i mučenju ovog napaćenog naroda. Uporedite njega i nekog tamo Maša ili nekog drugog. Kada vašim glasom ako Bog da dođemo na vlast, zapamtite, ovaj pošteni narod neće morati nikoga osim Uzvišenog Boga da se boji. Ukinućemo ucjene i kriminal. Ovo je vaš dan, vi ste skupina svjesnih ljudi, puna energije, kojoj ne treba govoriti kako i za koga da glasa. Ali ovih dana pozovite svoje bližnje, pozovite ih lijepim riječima, objasnite im da stranka nije religija. Vide i oni da se SDA raspada, znaju oni da ovdje SDP nikada nije faktički ni postojala, pomozite im da se oslobode. Kada ova stranka bude na vlasti svi putevi i sve ulice u svim mahalama biće asfaltirani vrlo brzo – bez selekcije. I putevi i rasvjeta”, dodao je Zukorlić.

Jedina šansa za bošnjačko jedinstvo je većinska pobjeda SPP-a, ocijenio je on.

“Odbili su poziv za bošnjačko jedinstvo. Ostala je samo još jedna šansa za to, a to je većinska pobjeda Stranke pravde i pomirenja. Samo takva pobjeda je antibiotik. Neka nam je hairli ovaj pobjednički pohod. U nedjelju zaokružite broj 8, kao što je 8 džennetskih vrata”, zaključio je Zukorlić.

Izvor: SANA