Kisić: Vratite se u svoju zemlju, od petka nadzor za putnike

0
91
Screenshot

Od petka u 18 časova će se uvesti nadzor za putnike koji ulaze u Srbiju, izjavila je danas članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević. Ona je navela da se ne radi o karantinu i samoizolaciji, već da je riječ o nadzoru, koji bi spriječio rizik prenošenja korone.

U izjavi nakon današnje sjednice Kriznog štaba, apelovala je da se građani do kraja ove nedjelje vrate u svoju zemlju. Sve ostalo biće definisano u narednim danima.

Kisić Tepavčević je upozorila da postoji veći rizik zaražavanja u okolnim zemljama, ističući Crnu Goru, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Ukazala je da građani moraju da se pridržavaju mjera predostrožnosti.

“To napominjemo zato što je veliki broj naših građana u tim zemljama”, rekla je Kisić.

Foto: Tanjug/AP Photo/Joan Mateu

O načinu nadzora građani će biti obavešteni do petka u 18 časova. Kako je navela,  podrazumijevaće određenu dinamiku javljanja zdavstvenim službama sa ciljem kontrole potencijalnog unošenja koronavirusa u zemlju.

Upitana koliko će trajati mjere nadzora, ona je rekla da će sve biti precizirano u narednim danima, ali da su evropske zemlje uvele takvu vrstu nadzora od 10 dana.

Po učestalosti oboljevanja Crna Gora se nalazi na trećem mjestu u Evropi, a visoko su kotirane i Hrvatska i BiH.

Izvor: Nova.rs