Ljajić i Zukorlić u svađi, ali im to ne smeta da podržavaju Vučića

0
370
Foto: N1

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić smatra da je najbolji odgovor na građanske proteste da se ne komentarišu sve dok su oni mirni i bez incidenata, a “naročito da ne licitiramo javno sa brojem protestanata”.

“Drugi riječima, onako kako se (Aleksandar) Vučić ponašao prema protestima nakon predsjedničkih izbora. I vidjeli smo kako su se završili”, rekao je Ljajić za današnji list Alo.

“Ovaj protest je tolliko heterogen i po sastavu učesnika, i po ideološkom profilu, i političkim porukama da jedino na našim greškama mogu da se održe”, rekao je Ljajić.

Prema njegovim riječima, to nije ignorisanje protesta, već racionalno sagledavanje i tog iskazanog nezadovoljstva, ali i njihovog dometa.

On je ocijenio da sada postoje razlozi za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, dodajući da će u tom slučaju prvo razgovarati o koaliciji sa Srpskom naprednom strankom.

Stranka pravde i pomirenja (SPP) još uvijek se nije jasno izjasnila o najavama vanrednih parlamentarnih izbora, ali i protestima širom Srbije na kojima građani traže ostavku predsjednika Aleksandra Vučića.

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Ahmedin Škrijelj ranije je izjavio da ih “veoma raduju” protesti građana koji traže smjenu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i da izbori, ukoliko se stanje ne promijeni, ne bi bili slobodni, demokratski i regularni.