Ljajić: Kriza će proći, više me brinu teške ekonomske posljedice

0
378

Koliko god ova kriza traje, proći će, ali ono što mene brine su teške ekonomske posljedice sa kojima moramo da se suočimo, rekao je za RTV Novi Pazar potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić.

Aktuelna situacija će usloviti promjenu prioriteta, a sada je prioritet pomoći najugroženijim stanovnicima i lokalnoj privredi, ocijenio je Ljajić.

“Moramo naći način da pomognemo lokalnim privrednicima koji se bave tekstilnom, obućarskom industrijom, industrijom namještaja, malom privredom. Veliki je broj zanatlija, mnoge od tih radnji su sada zatvorene”, istakao je on.

“To će biti najveći problem sa kojim se moramo suočiti. Pitanje je samo koliko će ova korona kriza trajati”, napomenuo je Ljajić.

Na pitanje da li Novi Pazar ima kadrovski kapacitet da se izbori sa ekonomskim posljedicama, Ljajić je odrično odgovorio.

“Priznajem da mi generalno nemamo kadrovski kapacitet, on je prilično devastiran. Kriza je razotkrila i ogolila sve slabosti, prije svega u organizacionom smislu na različitim mjestima”, ukazao je Ljajić.

Kada je normalna situacija, dodao je, to možete da prikrivate na razlite načine, ali u krizi sve se vidi jasno.

“Zato je moj apel na ovoj vrsti zajedništva. Mi nemamo dovoljno ljudi pojedinačno, niko, ni kao stranke, ni kao zajednica koja ovdje živi. Moramo taj kadrovski kapacitet da crpimo odakle god možemo, da svakog čovjeka maksimalno iskoristimo koji može da pruži nešto i Pazaru i ovoj zajednici”, rekao je Ljajić.

Izvor: FoNet