Ljajić nakon obilaska brigadirskog naselja: Novi Pazar spreman za ORA “Ribariće 2019”

0
546

Manje od dva dana ostalo je do početka velike Omladinske radne akcije (ORA) “Ribariće 2019” koja će, kako se najavljuje, okupiti veliki broj učesnika. Da Novi Pazar spremno dočekuje buduće akcijaše lično se uvjerio i potpredsjednik Vlade i ministar Rasim Ljajić, koji je obišao brigadirsko naselje “Laki i Bane” u kojem će tokom trajanja radne akcije, prema najavama organizatora, boraviti više od 150 brigadira, prenosi RTV Novi Pazar.

Ljajić je tom prilikom čestitao svima koji su tokom dugog vremenskog perioda marljivo i naporno radili kako bi sve proteklo u najboljem redu.

Brigadirsko naselje nazvano je po dvojici prijatelja, Rifatu Škrijelju- Lakiju i Branislavu Kostiću- Banetu, koji su nekoliko puta bili komandanti omladinskih radnih akcija širom bivše Jugoslavije.

Njih dvojica, bili su simbol zajedništva na ovim prostorima, te je Štab ORA “Ribariće 2019” donio odluku da naselje nosi njihova imena.

Obavljaju se poslednje pripreme kako bi u akciji i gostoprimstvu Novog Pazara uživali brigadiri iz Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Obezbjeđeni su odlični uslovi za smještaj brigadira u Osnovnoj školi “Stefan Nemanja” u naselju “Laki i Bane”, gdje su uređene spavaonice, trpezarija i toaleti.

Organizatori Omladinske radne akcije ORA” Ribariće 2019” pozvali su sve veterane sa prostora Novog Pazara i šire da dođu na svečano otvaranje akcije u ponedjeljak, u 20:30 sati na Gradskom šetalištu.

Izvor: RTV Novi Pazar