Ljajić nije očekivao kritike: Meta napada sam ja, a ne Vučić!

0
182
Foto: S. Župljanin

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i predsjednik SDPS-a Rasim Ljajić izjavio je danas da nije očekivao pojedine rekacije u Novom Pazaru koje su se dogodile u danu kada je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donio respiratore za taj grad, navodeći da je meta napada bio on, a ne Vučić.

Ljajić je kazao da je Vučićeva posjeta imala veliki značaj, jer je to bila prva posjeta jednom gradu van Beograda i ukazivala je da je situacija u Novom Pazaru ozbiljna, te da građani moraju da se ponašaju drugačije.

“Kada predsjednik države dolazi, znači da je situacija, ne samo ozbiljna, već i alarmantna”, rekao je Ljajić i ocijenio da je pomoć u respiratorima bila više nego korisna.

On je istakao da se Novi Pazar obratio raznim zemljama, računajući na islamsku solidarnost.

Foto: S. Župljanin

“Za sada pomoć u zaštitnoj opremi tek treba da stigne iz Turske naredne nedelje, ali nije bilo ove vrste pomoći koja je najpotrebnija, a to su respiratori. Novi Pazar je imao samo tri respiratora. Od mnogih muslimanskih zemalja kojima smo se obratili, nije stiglo ništa”, rekao je Ljajić.

Onda je, objašnjava Ljajić, uslijedila politizacija koju, kaže, nije očekivao u trenutku kada neko donosi pomoć za taj grad.

“Nisam mogao da pretpostavim da će tu posjetu bilo ko da dovede u pitanje. I da imate namjeru da vodite kampanju, mogli ste da sačekate, neće ovo da traje vječno. Imaćemo i kampanju za izbore. Zapravo Vučić je tu samo povod, a zapravo sam meta bio ja”, rekao je Ljajić i ocijenio da su oni koji su kritikovali Vučića računali da će preko njega da dobiju publicitet.

Izvor: Tanjug