Ljajić: Od 1. jula razgovori u romingu jeftiniji za više od 60 odsto

0
272

Minut razgovora za odlazne pozive u romingu biće za više od 60 odsto jeftiniji, najavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

On je naveo da je izvjesno da će regionalni sporazum o romingu stupiti na snagu 1. jula ove godine i da će, u prvoj fazi, minut razgovora za odlazne pozive biti snižen sa oko 28 na oko 11 dinara.

“Ono što je najvažnije za prvu fazu, koja počinje 1. jula 2019. godine, biće za sve korisnike smanjene cijene i razgovora i SMS poruka i prenosa podataka”, naglasio je Ljajić.

Tako će, kako kaže, cijena SMS poruke biti snižena sa devet na četiri dinara, što je za više od 50 odsto jeftinije, a prenos podataka po megabajtu biće smanjen sa 30 na četiri dinara.

“Treba napomenuti da su ovo prosečne cijene sniženja i tu će biti izvesnih razlika, ali za sada govorimo o prosjeku koji će važiti za većinu korisnika”, kazao je Ljajić.

Podsjetio je da će se regionalni sporazum, koji je potpisan početkom aprila u Beogradu, odvijati u tri faze – prva faza počinje od 1.jula ove godine, druga od 1. januara 2020. godine, a treća od 1. jula 2020. godine.

Izvor: Tanjug