LJAJIĆ POSLIJE 20 GODINA U VLADI: Apsolutno mi ne nedostaje posao ministra

0
305
Screesnhot: YouTube/KTV Televizija

Mjesec dana pošto je napustio ministarsku funkciju, na kojoj je bio dvije decenije, Rasim Ljajić kaže da sad ima vremena za sve one stvari koje je propuštao – bavi se strankom, piše pjesme.

Rekao bi čovjek da je u Srbiji gotovo sve moguće, sem da se neko samoinicijativno odrekne funkcije. Rasim Ljajić, lider SDPS, upravo je to uradio, i to poslije 20 godina na poziciji ministra. Mjesec dana će kako je raskrstio s vladom, ali i pojavljivanjem u medijima, pa se nameću pitanja šta sada radi i kako mu izgledaju dani.

Ne samo da ne žali za funkcijom već, kako kaže u razgovoru za Kurir, ima vremena za sve one stvari koje je propuštao – bavi se strankom, uči engleski, piše pjesme i šeta. Rečju, prodisao je.

Posvijećen stranci

“Apsolutno mi ne nedostaje posao ministra. Glavni utisak mi je, kao da ministar nisam bio jedan dan. Ne znam kako, čak mi je teško da prođem pored zgrade gdje sam radio, pored SIV. Imam otpor. Toliko dugo učešće u vladi je moralo da ostavi posljedice, sad se osjećam kao da sam prodisao”, kaže Ljajić i dodaje:

“Pa i da sam 20 godina ustajao svako jutro, brijao se i stavljao kravatu, mnogo je, a ne što sam ja taj posao doživljavao emotivno i bio potpuno posvijećen. Sada je svaki dan u stranci, spremaju se za stranački kongres, ali i predstojeće izbore.”

“Puno novih ljudi dolazi da se učlani u stranku i to je ono što me još više motiviše da radim. Spremam kongres, koji će biti online i gdje neće biti predloženih kandidata, već će svi članovi moći da glasaju za koga hoće. Bira se cijelo rukovodstvo – predsjednik, potpredsjednici i Glavni odbor. Nakon toga, ide izborna skupština za Beograd. Usvojićemo i novi program, Manifest 2020, gdje ćemo naznačiti ciljeve za svaku oblast za koju mislimo da je bitna. Detaljno se spremamo za izbore, koji će biti najkasnije na proljeće 2022. godine”, navodi Ljajić.

Komentari prolaznika

Višak slobodnog vremena mu je, dodaje, omogućio da poradi na usavršavanju stranih jezika, ali i da se posveti pisanju pjesama.

“Učim engleski svaki dan, usavršavam ga. Nekad radim s profesorom kod kuće ili u stranci, nekad sam. Bavim se i fudbalskim klubom u Novom Pazaru, pomažem koliko mogu da klub opstane”, kaže Ljajić i ističe:

“Uskoro ću početi da pišem kolumne za neke medije, a pišem i tekstove pjesama za pjevače. Sad više nego ikad u životu gledam filmove. Šetam svako veče po pet kilometara, uvijek u društvu. Stavim kačket i krenem.”

Izvor: Kurir