Ljajić: Tužilac da reaguje zbog Šešeljeve knjige

0
910

Predsjednik SRS Vojislav Šešelj objavio je knjigu na hiljadu stranica “Novopazarski kralj heroina Rasim Ljajić” u kojoj potpredsjednika Vlade optužuje za bavljenje kriminalom. Kao “dokaze” priložio je stenografske beleške od skupštinskih zasedanja, transkripte televizijskih emisija, novinske i tekstove sa onlajn izdanja u kojima je Ljajić optuživan.

Ljajić kaže za “Novosti” da bi, posle svih gadosti koje je Šešelj izgovorio u Narodnoj skupštini i sad ih ukoričio u nešto što se zove knjiga, javni tužilac morao da reaguje po službenoj dužnosti”.

”Bilo bi neprirodno da sve ostane po sistemu: Šešelj je lud, on ionako o svakome svašta piše i štampa knjige. U pravnoj državi, ili bih ja morao da idem u zatvor zbog onoga za šta me Šešelj optužuje ili bi on morao da ide zbog lažnih optužbi koje iznosi. Treće ne postoji” rekao nam je Ljajić.

Predsjednik radikala iskoristio je za svoju knjigu i govore lidera Sandžačke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, Ljajićevog ljutog rivala, a pisao je i o odnosu ministra trgovine i prvog čovjeka Stranke demokratske akcije Sulejmana Ugljanina.

U knjizi se citiraju stavovi ljudi koji tvrde da Ljajić stoji iza kriminalnih radnji. Poslednje poglavlje ujedno je i Šešeljeva želja i zove se: “Nazire se kraj Rasima Ljajića”.

Inače, sukob Ljajića i Šešelja počeo je pre nekoliko mjeseci kada je lider SRS postavio poslaničko pitanje tražeći od Ministarstva unutrašnjih poslova da provjeri da li potpredsjednik Vlade ima veze sa trgovinom drogom. Tvrdio je da je lider SDPS šef najvećeg narko-kartela u Srbiji.

Ljajićevi poslanici tražili su da se Šešelju oduzme poslanički mandat jer je osuđeni ratni zločinac. Prvi čovjek MUP Nebojša Stefanović kazao je da nema podataka o optužbama na račun Ljajića, a radikali i poslanici SDPS nastavili su i na narednim sednicama da se obračunavaju u skupštinskim klupama.