Mahmutović o preminuloj medicinskoj sestri: Bila je pozitivna na korona virus, ali sve ukazuje na infarkt

0
254

Od 1.200 zaposlenih u Zdravstvenom centru u Novom Pazaru, 12 je pozitivnih na korona virus, a u slučaju preminule medicinske sestre sve ukazuje na akutno stanje infarkta, iako je bila pozitivna na korona virus, izjavio je direktor bolnice Meho Mahmutović, pišu “Novosti”.

Mahmutović je rekao da je od simptoma akutnog infarkta do smrti medicinske sestre prošlo dva sata i dodao da je ona od ranije imala problem gojaznosti.

“Radila je prije toga bez teških tegoba, na brzom testu bila je negativna”, rekao je on i dodao da je vjerovatno neki kontakt bio kod kuće.

Kaže da se u Zdravstvenom centru od starta epidemije sprovode kompletne zaštitne mjere, da svi imaju maske, vizire i rukavice, a da svi koji su u direktnom kontaktu imaju dovoljan broj zaštitnih skafandera.

“Svuda van bolnice veći je rizik od zaraze, a u bolnici je najmanja, jer svi nose zaštitnu opremu”, rekao je on.

PROČITAJTE JOŠ: Registrovani prvi oboljeli od korona virusa u Tutinu

Mahmutović kaže i da ne očekuje veći porast broja pozitivnih građana na korona virus jer su i građani prihvatili da poštuju socijalnu distancu.

“Sigurno će biti nekih džepova, jer se ljudi javljaju tek kada jedan iz porodice mora da se javi zbog upale pluća, kao da je neka sramota biti bolestan”, rekao je on.

Izvor: Novosti.rs