Sto plus: Mahmutović podnio tužbe protiv ljekara, demonstranta i pacijenta

0
204
Foto: radiostoplus.com/Ministarstvo odbrane

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović podnio je nekoliko privatnih tužbi protiv ljekara, građana, ali i pacijenta koji su javno govorili o dešavanjima u toj zdravstvenoj ustanovi u jeku epidemije Covid-19 i tražili njegovu smjenu, javlja radio Sto plus.

Prema nezvaničnim saznanjima radija Sto plus, Mahmutović je tužbe za povredu ugleda i časti podnio protiv nekoliko ljekara, potpisnika peticije za njegovu smjenu, a zbog njihovih stavova iznijetih u medijima.

Privatnu tužbu Osnovnom sudu u Novom Pazaru predao je i protiv specijaliste oralne hirurgije Dina Mustafića koji je na društvenim mrežama objavio svoja iskustva o sedamnaestodnevnom liječenju od Covid-19 u Opštoj bolnici u Novom Pazaru.

Mustafić je u telefonskom razgovoru radiju Sto plus potvrdio da je primio Mahmutovićevu tužbu, ali nije želeo da je komentariše.

Jedan od građana koji nedjeljama protestuju u krugu Opšte bolnice tražeći “istinu o broju oboljelih i umrlih od Covid-19, kao i smjenu Mahmutovića” Aladin Paučinac rekao je radiju Sto plus da je Mahmutović, do sada, protiv njega podnio dvije tužbe.

Aladin Paučinac/Screenshot: SANA/YouTube

Obe tužbe su, istakao je Paučinac za radio Sto plus, zbog objava na Facebooku i to Mahmutovićeve fotografije i “mišljenja da je svojom nesposobnošću i nebrigom prouzrokovao manji genocid”.

“Čudan je osjećaj, smatram da nije bilo razloga za tužbe. Ljudi su revoltirani, velika je nepravda učinjena i smatram da imamo pravo da kao građani protestujemo i izrazimo nezadovoljstvo, pa makar to bilo i teškim riječima. Surovo je da se na taj način udara na obične građane, znatno teže riječi i uvrede se govore i za predsjednika Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić pa oni ne reaguju kao Mahmutović”, rekao je Paučinac.

On je kazao da ga tužbe, vrijedne 300.000 dinara, neće pokolebati, već da će “obraćajući više pažnje na svoj rječnik” još jače nastaviti borbu za istinu o svim dešavanjima u Novom Pazaru od početka epidemije korona virusa i smenu odgovornih.

Kako navodi radio Sto plus, Mahmutović nije odgovorio na poruku sa pitanjem da prokomentariše podnošenje tužbi. 

Izvor: Radiostoplus.com