Mediji bliski SDP-u: Erdogan miri Ljajića i Ugljanina!

0
211

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan sastaće se sutra u Beogradu sa Rasimom Ljajićem i Sulejmanom Ugljaninom u pokušaju da relaksira odnose unutar koalicije SDP i SDA u sandžačkim opštinama, koja je već duže vremena u krizi, piše Indeksonline, a prenose i drugi mediji bliski Sandžačkoj demokratskoj partiji.

Portal Indeksonline navodi da je do pogoršanja odnosa u koaliciji SDP i SDA došlo kada je Ugljanin optužio Rasima Ljajića i Muamera Zukorlića da su pokušavali da spriječe dolazak člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića u Novi Pazar.

Varnica i razmimoilaženja unutar ove koalicije bilo je i oko prijedloga SDA za izmjenu imena pojedinih ulica u Novom Pazaru.

Foto: AA

Sa ovim pojediniostima upoznat je i turski predsjednik Erdogan, koji će sutra pokušati da posreduje u otklanjanju nesuglasica između Ljajića i Ugljanina, jer je to važno za stabilnost u Sandžaku i nastavak realizacije projekata koje finansira Turska.

Erdogan će nakon sastanka sa Ljajićem i Ugljaninom imati susret i sa gradonačelnikom Novog Pazara i predsjednicima opština Sjenica i Tutin. 

Izvor: Indeksonline