“Merhamet” uručio medicinsku opremu Dječijem odjeljenju Doma zdravlja Tutin

0
171
Foto: MDD “Merhamet” BiH

Predsjednik HO ”Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac uručio je dva vrijedna medicinska aparata Dečijem odjeljenju Doma zdravlja Tutin. Riječ je o pacijent monitoru i EKG aparatu za čiju kupovinu je “Merhamet” obezbijedio sredstva.

Vrbanjac je kazao da je i ova donacija obezbijeđena u saradnji s Udruženjem građana porijeklom iz Sandžaka te da su Tutinci koji žive u Sarajevu za ovu namjenu prikupili i donirali oko 3.500 KM, saopćeno je iz ”Merhameta“.

”Aparati koje smo danas dopremili za Dječije odjeljenje Doma zdravlja u Tutinu je samo još jedna u nizu donacija koje su ‘Merhamet’ i Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka obezbijedili za narod Sandžaka. Dosad su ove dvije organizacije dopremile medicinsku pomoć Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i Priboju čija je vrijednost iznosila oko 300.000 KM”, kazao je Vrbanjac.

Foto: MDD “Merhamet” BiH

Direktor Doma zdravlja u Tutinu Kemal Ćorović zahvalio je ”Merhametu“ na, kako je kazao, donaciji dvaju medicinskih aparata koje ove zdravstvena institucija dosad nije imala. To će, dodao je, itekako poboljšati zdravstvenu njegu djece u Tutinu.

I načelnica Dječijeg odjeljenja Doma zdravlja Tutin dr. Gordana Nešović je uputila veliku zahvalnost ”Merhametu“.

Foto: MDD “Merhamet” BiH

”Malo je reći hvala za ovako vrijednu donaciju. Naša djeca s respiratonim problemima će imati znatno bolje liječenje“, kazala je Nešović.

Predsjednica ”Merhameta“ Sandžak Edina Gegić-Kalač je zahvalila krovnoj organizaciji HO ”Merhamet“ MDD u Bosni i Hercegovini na snažnoj podršci tokom pandemije koronavirusa.

Izvor: Merhamet.ba/Anadolija