Mujagić: Normalno obavljam posao predsjednika Sjenice, jučerašnji događaji nelegalni i izrežirani

0
294
Screenshot/Sandžak Media

Sve što je jučer opozicija u Sjenici uradila je izrežirano, potpuno nelegalno. Obratili smo se Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu sa zahtjevom da se ova situacija razriješi. Do tog trenutka mi ćemo svoje aktivnosti i obaveze redovno obavljati. Jedina prava i legitimna vlast je ova koja je izabrana na prvoj konstitutivnoj sjednici tako da sa nađe strane tu dileme nema, rekao je u programu Sandžak TV predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić.

Mujagić je izrazio očekivanje da će nadležno ministarstvo odraditi posao i da će biti vraćeno, ionako poljuljano povjerenje u institucije sistema države naročito kad je Sandžak u pitanju.

Munib Mujagić je kazao da je jutros bez problema došao na radno mjesto, i da poslove predsjednika opštine Sjenica redovno obavlja u svom kabinetu.

Podjećamo, odbornici Stranke pravde i pomirenja (SPP) i predsjednik Skupštine opštine Sjenica iz redova ove partije Rejhan Kurtović napustili su jučer skupštinsko zasjedanje, nakon što je na osnovu nekoliko usvojenih prijedloga o brisanju tačaka dnevnog reda sve ukazalo na prekomponovanje vlasti.

Kurtović je odredio polučasovnu pauzu, međutim ukupno 20 odbornika Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, Sandžačke demokratske partije (SDP) i Srpske napredne stranke (SNS) nastavili su skupštinsko zasjedanje, uz obrazloženje da imaju pravni osnov za to

Novoformirana skupštinska većina (SDA-SDP-SNS) izabrala je Momira Kovačevića za predsjednika Skupštine, Nermina Kamberovića za predsjednika Opštine i Kasa Avdovića za njegovog zamjenika, što iz Stranke pravde i pomirenja ocjenjuju nelegalnim činom.

Na burnoj cjelodnevnoj sjednici lokalnog parlamenta izabran je i sastav Opštinskog vijeća, ali i imenovani novi direktori nekih javnih preduzeća.

Izvor: SANA/Radiostoplus.com