Mujagić: Strah od boljitka i uspjeha smeta opoziciji u Sjenici

0
175
Screenshot: SANA

Strah od boljitka i strah od uspjeha smeta opoziciji u Sjenici, izjavio je u Jutarnjem programu Sandžak TV Munib Mujagić, predsjednik Opštine Sjenica, pred sutrašnji nastavak burne sjednice lokalnog parlamenta.

Na pitanje da li će uopšte biti nastavka odluka je na Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Mujagić ističe da očekuje pozitivan ishod jer je istina, prema njegovim riječima, na strani sadašnje vlasti u Sjenici.

To je bila svojevrsna agresija na Opštinu i to je neki manir koji se ponavlja u Sjenici s određene vremenske distance. Potpuno smo sigurni da ukoliko se u Srbiji poštuje zakon, a vjerujem da se poštuje pogotovo iz nadležnog ministarstva da će ova koaliciona vlast opstati. Mislim da bi njeno održavanje  bilo nasilništvo i potpuno bi bilo besmisleno organizovati nasatvak sjednice bez odluke nadležnog ministarstva”, kaže Mujagić.

Mujagić je kazao da rad Izborne komisije u opštini Sjenica kontroliše koalicija SDP-SDA i da je ona dala mandat Marku Pantoviću koji pripada stranci Braća Karić, umjesto Andriji Milinkoviću iz SNS.

“Marko Pantović nema potvrđen mandat i to je pokušaj ilegalnog potvrđivanja”, kaže Mujagić.

O izjavi Marka Pantovića, datoj u intervjuu na jednoj novopazarskoj televiziji, da napušta koaliciju sa SPP-om “zbog vraćanja vakufa odnosno vraćanja Sjenice u srednji vijek” Mujagić kaže:

“Gospodin Pantović je potpuno neupućen. Što se tiče vraćanja i crkvene i vakufske imovine uopšte nije nadležna lokalna samouprava, a druga stvar je da se traže bilo kakvi razlozi za napuštanje koalicije jer sad treba opravdati taj nasilnički čin dati mu bilo kakvo obrazloženje što u ovom slučaju apsolutno ne stoji”, navodi Mujagić.

Na optužbe Momira Kovačevića da vlast u Sjenici radi usporeno, te da je to razlog što je napustio koaliciju, Mujagić odgovara da se Kovačević možda plaši finansijskih malverzacija koje je otkrio SPP.

“Gospodin Momir Kovačević apsolutno nije legitiman da daje takve ocjene. Ne znam šta mu to daje za pravo. On se, zapravo plaši od brzih i neminovnih promjena. Žele Sjenicu držati u zatočeništvu kao prethodnih 10-15 godina. Brzina kojom smo objelodanili samo dio finansijskih malverzacija možda se gospodin Kovačević plaši da će to negdje u daljem postupku doći negdje do njega. Tako da i tu vidim želju da se vlast u Sjenici promijeni”, kazao je Mujagić.

Izvor: SANA