Na korak do početka ORA Ribariće 2019

0
270
Foto: Facebook/Pavle Korčagin

Ideja Omladinske radne akcije Ribariće 2019 lagano se uobličava obzirom da se bliži datumski početak realizacije ovog projekta. Grad Novi Pazar ušao je u proceduru knjženja na svoje ime zemljišta na kojem će biti izgrađen turističko-rekreativni centar.

Izgradnja gradske plaže je projekat koji je u finalnoj fazi pripremnih poslova, pa pribavljanje tehničke i ostale dokumentacije prati i organizaciono utemeljenje ORA. Ovaj nesvakidašnji projekat pokrenuo energiju oživljavanje radnih akcija u regionu, pa se tako u mnogim mjestima menifestuje želja da se slijedi primjer Novog Pazara.

Predstavnici Kancelarije za mlade i akcijaši veterani Novog Pazara održali u subotu, 25. maja promociju radne akcije tokom svečanosti obilježavanja Dana mladosti beogradske opštine Voždovac.

Foto: Facebook/Pavle Korčagin

Josip Broz Tito i dalje ima poštovaoce među različitim naraštajima – njih oko 500 okupilo na mjestu gdje se već skoro dvije decenije organizuje proslava Dana mladosti, jugoslovenskog praznika koji se u bivšoj Jugoslaviji slavio u čast Brozovog rođendana.

Ovom prilikom organizirana je izložba fotografija sa radnih akcija pazarskih brigadira, koju je pripremio fotograf Senad Župljanin. Izložba je izazavala ogromno interesovanje beogradske publike.

Foto: Facebook/Pavle Korčagin

U svrhu realizacije planova održan je sastanak Štaba Omladinske radne akcije na kojem je razgovarano o načinima funkcionisanja brigadirskih jedinica. Smještaj brigadira, prijevoz, ishrana, zdravstvena zaštita, slobodne aktivnosti i mnoge druge teme bile su teme na sastanku. Predavači Dragana Andrić i Žarko Gvero upoznali su prisutne o planovima aktivnosti koje će biti sprovedene jula mjeseca, kada se i planira početak omladinske radne akcije.

U okviru makro projekta​ “Oživljavanja omladinskih radnih akcija u Srbiji” Saveza udruženja učesnika omladinskih radnih akcija Srbije pod motom “Radne akcije za nove generacije” Grad Novi Pazar i Kancelarija za mlade Novog Pazara ovog ljeta će u dvije smjene, od 14 do 21.jula i 22. do 29. jula sprovesti Omladinsku radnu akciju Ribariće 2019, sa po 100 akcijaša svrstanih u po pet omladinskih radnih brigada.

Narednih dana očekuje se početak online prijavljivanja za učešće na Omladinskoj radnioj akciji Ribariće 2019.

Foto: Senko Župljanin

Izvor: Sandzacke.rs / Sandžak Danas