Neuspješan Erdoganov pokušaj mirenja Ugljanina sa Vučićem i Ljajićem

0
498

Lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin je na stranačkom skupu u Glavnom uredu BNV izjavio da su mu navodno Aleksandar Vučić i pojedini ministri preko turskog predsjednika Erdogana, tokom njegove posjete Srbiji prošle sedmice, nudili ulazak u Vladu Srbije.

“Pazi drskosti, našoj predsjednici Vijeća, odnosno Erdoganu rekao taj Vučić i njegovi ljubimci iz Sandžaka, da oni meni nude, i šta god budem htio, da uđem u Vladu. Sa njima sam imao ugovor i ni jednu stavku nisu ispoštovali. Ovo je minimum”, rekao je Ugljanin, prenio je SNews, portal blizak SDA Sandžaka.

Podsjećamo, navodni zajednički susret Erdogana, Ugljanina i Ljajića u Beogradu najavili su lokalni mediji bliski SDP-u. Kako je objavljeno, sastanak je za cilj imao relaksiranje odnose unutar koalicije SDP i SDA u sandžačkim opštinama, koja je već duže vremena u svojevrsnoj krizi.

Do trilaterarnog sastanka nije došlo, a Rasim Ljajić se 8. oktobra odvojeno sastao sa Erdoganom, bez Ugljanina, a potom je uslijedio susret Erdogana sa čelnicima sandžačkih opština i predsjednicom BNV.