Nova dimna zavjesa Sulejmana Ugljanina: “Izgrađuje” institucije za uspostavljanje specijalnog statusa

0
397
Screenshot/tv1

Lider SDA Sandžaka nakon jučerašnje sjednice Glavnog odbora za javnost je uputio novu dimnu zavjesu. U saopćenju za javnost Ugljanin skriva poteze koji vode potpunom urušavanju SDA Sandžaka, obzirom da ovoj sjednici nije prisustvovao značajan broj članova Glavnog odbora stranke.

Ugljanin je objelodanio da je u najviši organ stranke kooptirao novih 85 članova, mada mu Statut i normativna akta SDA Sandžaka to ni po jednom osnovu ne omogućavaju. Ugljanin je kršenje sopstvenih pravila nazvao “novim konceptom rada Stranke”.

Novoizabrani članovi, sva je prilika, u konceptu Ugljanina i njegovih saradnika bit će za jednokratnu upotrebu.

Čovjek koji je urušio sopstvenu stranku i urušio sve od kulturnih institucija do Bošnjačkog nacionalnog vijeća, nakon 30 godina djelovanja govori o izgradnji insitucija u Sandžaku. Da nije žalosno, bilo bi smiješno.

Na sjednici Glavnog odbora SDA Sandžaka održanoj jučer u Novom Pazaru, kako je saopćeno iz ove stranke, u rad najvišeg stranačkog organa uključeno je 85 novih članova iz svih gradova Sandžaka.

Kako se navodi, riječ je o visokoobrazovanim i stručnim kadrovima sa završenin osnovnim i master studijama, prosječne starosti mlađih od 30 godina.

Kako je saopćeno, Glavni odbor je prihvatio novi koncept rada Stranke koji je predložio predsjednik Sulejman Ugljanin, zasnovan na jasno definisanom cilju, specijalnom statusu za Sandžak, kao minimum koji garantuje biološki opstanak i političku egzistenciju Bošnjaka u Sandžaku.

“Stranka demokratske akcije Sandžaka daje prioritet razvojnom konceptu Sandžaka i uključenju velikog broja stručnih kadrova u rad Stranke u cilju izgradnje regionalnih i lokalnih institucija za uspostavljanje specijalnog statusa za Sandžak i rješenja ustavno-pravnog statusa bošnjačkog naroda.

U ovom vrlo važnom historijskom trenutku evropskih i eatlanskih integracija zemalja Zapadnog Balkana, SDA Sandzaka ostaje otvorena za sve koji su spremni da učestvuju u izgradnji sretnije budućnosti u Sandžaku, kao zajednici ravnopravnih građana i naroda”, navodi se u saopćenju SDA.

Izvor: Sandzacke.rs