NOVA LICA U VLADI SRBIJE: Tatjana Matić preuzima Ljajićev resor

0
266
Foto: SDP Srbije

Mandatarka Ana Brnabić saopćila je na današnjoj sjednici Predsjedništva SNS imena članova novog kabineta.

Od 21 ministarstva, više od pola pripašće ženama. Analitičari ocjenjuju da će vlada u ovom sastavu, iako bi trebalo da traje svega godinu i po, biti pravo osvježenje.

Nova ministarka trgovine, turizma i telekomunikacije biće Tatjana Matić iz Ljajićevog SDPS-a.

Tatjana Matić rođena je 1972. u Beogradu, diplomirala je na Filološkom fakultetu. Na poziciju pomoćnice šefa kabineta potpredsjednika Vlade postavljena je 2002. i tu se zadržala dvije godine. Od 2012. godine bila je državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Tatjana Matić/Foto: pametnoibezbedno.gov.rs

Pregovori sa Zukorlićevom strankom još nisu okončani

U novoj vladi bi trebalo da budu i stranke manjina i ovih dana su vođeni pregovori sa Strankom pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića, piše Kurir.

“Pregovori sa Zukorlićem nisu okončani. Jedan dio njihovog zahtjeva su sedam-osam razvojnih projekata, infrastrukturnih, na teritoriji Sandžaka, a drugi dio su kadrovska rješenja koja idu i do članstva u vladi. SPP traži i jedno ministarsko mjesto, kako bi bili sigurni da će projekti biti sprovedeni kako su oni zacrtali, a interesuje ih resor u kom direktno mogu da pomažu građanima”, kaže izvor Kurira.